Продукти

Търсене

Facebook Like Box

Търсени думи

Състав, Действие & Ползи

БиоАрган - Състав, Действие & Ползиbioargan_label_250ml.png

 

Oсновните ползи от употребата на натуралното био арганово масло "БиоАрган" в грижата за кожата са:

 • kapka_arganoil_4659.jpgСтяга и омекотява кожата - Възстановява еластичността и гъвкавостта на кожата
 • kapka_arganoil_4659.jpgАнтиоксидант, силен anti-aging ефект - Неутрализира свободните радикали и се бори със стареенето на кожата.
 • kapka_arganoil_4659.jpgПодхранващ и лечебен ефект - Силен ефект при напукана кожа, изгаряния, белези от акне и варицела.
 • kapka_arganoil_4659.jpgЗащитна функция -  Ограничава влиянието на вредните външни влияния (слънце, вятър, студ и др.)

 

БиоАрган, както и всяко 100% натурално арганово масло, е особено добър за:

 • суха и дехидратирана Кожа
 • зряла Кожа без тонус
 • повяхнала Кожа
 • Рани, Изгаряния
 • белези от Акне и Варицела
 • безжизнена Коса
 • изтощена Коса
 • чупливи Нокти
 • Екзема, Псориазис, Акне, Варицела

 

Състав на мастните киселини

·         Есенциални мастни киселини, полиненаситени (PUFA или EGM) или Витамин Е, линолова киселина (омега 6) (36.35%)

·         Мононенаситени мастни киселини (MUFA) олеинова киселина (44.04%)

·         Наситени мастни киселини (SFA) палмитинова киселина (11.61%), стеаринова киселина (5.64%)

Въздействие на ненаситените мастни киселини върху кожата: Подхранване, Защита, Успокояване, Омекотяване, Регенерация, Запазва свежестта и еластичността, Аnti-aging ефект.

 

Други активни съставки и тяхното действие:

·            Токофероли (Витамин Е) - натурални антиоксиданти

·            Фенолни съединения (ferulic acid, vanillic и syringic) - антиоксиданти; отговорни за антихолестеролното действие на аргановото масло

·            Тритерпин алкохоли (beta-amyrin, butyrospermol, tirucallol) - предпазва кожата, действа и противогъбично, антивирусно, противовъзпалително

·            Стероли (spinasterol и schottenol) - подобрява бариерните функции на кожата, микроциркулацията, забавя процесите на стареене, действа противовъзпалително, предпазва кожата от вредните UV-лъчи.

·            Каротеноиди и ксантофили - антиоксиданти,  предпазват от вредните слънчеви лъчи      

·            Триглицериди (triacylglycerides) - омекотяват и успокояват, помагат за възстановяването на липидния баланс на кожата.

 

Обобщена информация:

От векове берберите, живеещи в югозападните части на Мароко познават добре качествата на аргановото масло - козметични, лечебни за кожата, кулинарни и здравословни.То е подходящо за външна (козметично масло) и за вътрешна употреба (кулинарно масло). Разликата е, че при кулинарното масло ядките са леко запечени.

Плодът на аргановото дърво е с големината на орех. Обвивката му е много твърда, а под нея се крие ядро, което съдържа от една до три ядки. Аргановото масло се извлича именно от тези ядки, наречени arganons.

Арганоните защитават и са изключително ценни за сърдечно-съдовата система. Аргановото масло съдържа повече от 75% ненаситени мастни киселини, което обяснява силното тонизиращо и регенеративно на кожата. То е богато и на витамин Е, стероли и фенолни съединения. Аргановото масло има и антиоксидантни свойства, важни в борбата срещу преждевременно стареене и отпускане на кожата. Ценното масло е подходящо за всички кожи, като действа изключително добре на сухата, дехидратирана и повяхнала кожа.

kapka_arganoil_4659.jpgЗа поръчки (на Едро и Дребно) и въпроси - Ще се радваме да се свържете се с нас на тел. 0884 738478, тел.0888 778990, email:bioargan.bg@abv.bg, www.bioargan.bg

 

Ние разполагаме с всички необходими химически анализи, изследвания и био сертификати, показващи, че нашето арганово масло е с изключително високо качество, въпреки по-ниската си цена.

logo_ab.giflogo_organic_farming_fr.jpglogo-bio-2010p.jpg

 

 bioargan.bg - 100% НАТУРАЛНО БИО АРГАНОВО МАСЛО. ЖИВЕЙ НАТУРАЛНО!

 


 

 

Всички цени в сайта са с включено ДДС