Продукти

Търсене

Facebook Like Box

Търсени думи

10 Съвета за Красота с арган

Съвети за Красота с Арган

Чистото Арганово масло - тайна за красота на повече от 3 500 годиниbioargan_naturalno_209209.jpg

Аргановото масло да се нарича "течното злато". Има основателна причина за това - то е рядко, ценно, със силно действие по отношение на здравето и красотата.

Различни проучвания затвърждават мястото, което аргановото масло си извоюва като "натурално здравословно чудо на природата".

Първите документирани сведения за употребата на аргановото масло датират от 1550 г.пр.Хр., а древните източници сочат, че още финикийците използвали маслото от арган за лечение на редица  кожни проблеми.

Аргановото масло се използва за преодоляване на белезите на стареене, за подобряване и възстановяване на здравия, младежки вид на кожата. То значително подобрява задържането на влага в кожата, възстановява производството на еластин и колаген, повишава защитната функция на кожата, а освен това съдържа редица възстановяващи компоненти.

То се абсорбира бързо, а човек може да го поставя и под грима.

kapka_arganoil_4659.jpgЕто и 10 съвета на Beauty специалистите, свързани с аргановото масло: krasivi kosa i lice s argan_148114.jpg

1. Цъфтящи връхчета - за да предотвратите появата им просто втривайте няколко капки100% чисто натурално арганово масло във връхчетата на косата.

2. Косата и кожата на главата - за да подхраните кожата на главата си и по този начин да дадете сила на косата си, преди да си вземете душ, втрийте чистото  100% натурално арганово масло в кожата на главата и оставете да постои 15-20мин., след което сами ще се убедите в чудодейния ефект на маслото.

3. Устни - употребявайте аргана вместо балсам за устни. За да постигнете кремообразна структура бихте могли да смесите натурално арганово масло с пчелен восък или с масло от манго в съотношение 1:4 . Затоплете на водна баня докато се разтопи и присипете сместа в красиво бурканче.

4. Груби пети, лакти, колена - Аргана омекотява кожата в дълбочина. Затова втривайте от маслото в лактите, колената и петите си и ще установете сами как кожата ви става нежна и мека. Относно петите прочетете и съвет 8.

5. Дълбоко подхранване на лицето & тялото - arganovo_maslo2148114jpg.jpgВземете в дланите си няколко капки от аргана и нежно го втрийте в кожата на лицето и по цялото си тяло. Не забравяйте и коленете, лактите, петите си и всички части, където кожата има склонност да изсъхва и загрубява. 

6. "Яжте го" - дори и да звучи забавно производителите не натурална козметика твърдят, че спокойно може и да ги опитваме, а натуралните им съставки и масла са полезни за тялото ни отвътре и отвън. Така процедирайте и с аргановото масло. Можете да си похапвате както кулинарното арганово масло, така и да опитвате козметичното. Разликата между двете е в обработката им, като при кулинарното масло ядката се запича.

Маслото за кулинарана употреба се употребява повече като лекарство за редица здравословни проблеми, отколкото като деликатесно олио, и то най-вече поради високата му цена и ограничените му налични количества.argan_148114.jpg

Аргановото масло е сред най-скъпите в света, заради ценните му качества, ограничените количества, които могат да се извлекат и заради трудоемкия и продължителен процес на извличането му.

С една дума както за външния си бляскав вид, така и за вътрешното си здраве и хармония, употребявайте чисти Натурални продукти.

7. Нокти и кожички - Втривайте аргановото масло в кожичките и ноктите си и усетете сами как ноктите заздравяват, а кожичките омекват.

8. За кожата на ръцете и краката - Преди сън масажирайте ръцете  и краката си с арганово масло. Сложете си меки чорапи и легнете да спите. Сутринта ще се убедите колко меки, хидратирани и подхранени са те. 

9. Оформяне на косата - kosa2_148114.jpgизползвайте 100% чисто натурално арганово масло и като стилизиращ серум за коса. Арганът е едновременно както продукт за подхранване на косъма и скалпа, така и за крайно оформяне на прическата. Освен това то е подходящо за всички типове коса - от права до къдрава. Сложете няколко капки от маслото в дланта след измиване на косата и оформете с ръка прическата. 

10. Скраб за кожата Ви - направете си сами прекрасен скраб - смесете в равни части сурова тръстикова захар, мед и арганово масло. Втрийте в кожата на лицето или тялото и масажирайте, докато сместа се разтвори напълно. А накрая изплакнете с хладка вода.

От столетия натуралното арганово масло, извличаното чрез студена обработка (студено пресоване), без помощта на разтворители, се използва за лечителни, хранителни и козметични цели. Захранващите му качества и висока концентрация на Омега-6 и Омега-3 киселини, както и противосъстаряващите витамини Е и F, са го превърнали във високо ценен продукт за грижа за косата и красотата.

Много се говори за неоспоримия ефект на дълбоко възстановяване на косата и кожата. Всъщност няма никаква мистерия. Всичко се обяснява с изследване на състава на натуралното арганово масло.

Ако и Вие искате да пробвате ефекта на аргана върху собствената си кожа и коса, то не забравяйте, че трябва да намерите арганово масло, което е 100% натурално и за предпочитане Био (=Органично. Био е възприетят за официален термин за България, докато на английски правилният термин е organic)

 bioargan.bg - 100% НАТУРАЛНО БИО АРГАНОВО МАСЛО. ЖИВЕЙ НАТУРАЛНО!

 

Всички цени в сайта са с включено ДДС