Продукти

Търсене

Facebook Like Box

Търсени думи

Защо помага - Химичен състав

За Аргановото масло

Защо помага - Химичен съставhimichensastav_250160.jpg

Качествата на Аргановото масло не са плод на въображението или рекламата. Те се обясняват по съвсем прост и логичен начин, а именно - анализ на химическия му състав:

-Токоферол (Витамин E) - полезен е за намаляване на бръчките, за лечение на кожата, за косата и скалпа. Витамин Е предпазва кожата от вредното въздействие на слънцето. Той също така подобрява способността на кожата да задържа вода. Дерматолозите препоръчват да търсите продукти за грижа за кожата, които съдържат най-малко 0,5% токофероли, а аргановото масло е със съдържание от 5-9% на токоферолите!

-Ненаситени (есенциални) мастни киселини - помагат за здравината на клетките и на кожата, подпомагат еластичността, задържането на влага и възстановителните сили на кожата. Аргановото масло включва високи нива на мастни киселини.

  Мастните киселини в Аргановото масло са:
• олеинова киселина 43-49.1%
• линолова киселина 29.3-36%
• стеаринова киселина 4.3-7.2%
• палмитинова киселина 11.5-15%

(Източник: в-к "Фармация и фармакология" 2010)

Олеинова (омега 9) и Линолова киселина(омега 6) имат решаващо значение за естествените противовъзпалителни сили. Подпомагат лечението на кожата. Абсорбират се лесно от кожата.

- Антиоксидантите - предпазват кожата от свободните радикали, вредното въздействие на слънцето, опасните химични вещества и замърсяванията.

- Полифенолите - полезни са при защитата на кожата от вредните ултравиолетови лъчи, които причиняват стареене на кожата. Полифенолите имат и противовъзпалително действие. Те подпомагат и борбата със свободните радикали.

- Сквален - има прилики в структурата със зехтина. Скваленът е здравословен и естествен овлажнител, със силен лечебен ефект. Поради антибактериалните му свойства той е идеален за зарастване на рани и за кожни проблеми като акне, екзема, псориазис.

- Ferulic acid - рядко срещан антиоксидант. Той е високо ценен, поради способността си да засилва качествата си при излагането на слънце.

- Стероли - помагат за предотвратяване на стареенето на кожата, като насърчават задържането на влага и оптимизират защитните функции на кожата.

- Стигмастерол - помага за лечение на кожни заболявания, за зарастване на рани и на нарушена кожна тъкан.

- Тритерпин алкохоли - най-новите проучвания показват, че при локално приложение имат мощни противовъзпалителни ползи. Това ги прави ефективни за ускореното заздравяване на различни кожни заболявания.

 bioargan.bg - 100% НАТУРАЛНО БИО АРГАНОВО МАСЛО. ЖИВЕЙ НАТУРАЛНО!

Всички цени в сайта са с включено ДДС