Продукти

Търсене

Facebook Like Box

Търсени думи

За Аргановото масло

Ползите от 100% Натуралното Био Арганово маслоarganoil_bioargan_348500.jpg

Дори само няколко капки арганово масло "БиоАрган" са достатъчни, за да предадат на кожата ви онзи толкова очарователен младежки блясък... Ползите от всекидневната употреба на 100% чистото натурално био Арганово масло са: 

  • Забавя процеса на стареене на кожата - Ефективно подпомага да се спре кръстосаното свързване на протеини, както и ДНК дегенерацията, които водят до стареене.
  • Финните бръчки изчезват - Кожата възстановяване еластичността си, като добива по-сияен и младежки вид
  • Хидратация на кожата в дълбочина - Възстановява хидро-липидния баланс на кожата, подобрява значително способността й  да задържа влагата
  • Възстановява колагена в кожата и подобрява нейната еластичност - produktite-ni_argan_118150.jpgПодпомага редуцирането на бръчките, а кожата става по-стегната и с младежки вид
  • Лечение на Екзема и Псориазис - Мощното антибактериално действие и лечебните свойства на натуралното арганово масло подпомагат лечението на кожните проблеми
  • Намалява вредното въздействие на слънцето и замърсяванията - Съдържащите се в него антиоксиданти, както и високите  нива на витамин Е, подпомагат предпазването на кожата от слънчевите лъчи и замърсявания
  • Стриите избледняват - nashite-produkti_polzite_118150.jpgРедовната употреба на чистото арганово масло намалява или дори заличава стрии и белези от операции и др. Използва се и за предотвратяване на появата на стрии по време на бременност или при рязко изменение в теглото.
  • Срещу акне - Полифенолите, които съдържа маслото имат мощни противъзпалителни, антисептични и лечебни свойства
  • Подхранва ноктите - Хранителните съставки на аргана подхранват ноктите и омекотяват кожичките, а ръцете изглеждат по-млади.
  • За косата, скалпа и за оформяне на прическата - Подхранва фолекулата и косъма по дължина, хидратира, омекотява, придава форма дори и на най-изтощената и безформена коса.

                За оптимален ефект - изберете 100% Натурално Био арганово масло!


 

Защо помага - Химичен съставhimichensastav_250160.jpg

 

Качествата на Аргановото масло не са плод на въображението или рекламата. Те се обясняват по съвсем прост и логичен начин, а именно - анализ на химическия му състав:

-Токоферол (Витамин E) - полезен е за намаляване на бръчките, за лечение на кожата, за косата и скалпа. Витамин Е предпазва кожата от вредното въздействие на слънцето. Той също така подобрява способността на кожата да задържа вода. Дерматолозите препоръчват да търсите продукти за грижа за кожата, които съдържат най-малко 0,5% токофероли, а аргановото масло е със съдържание от 5-9% на токоферолите!

-Ненаситени (есенциални) мастни киселини - помагат за здравината на клетките и на кожата, подпомагат еластичността, задържането на влага и възстановителните сили на кожата. Аргановото масло включва високи нива на мастни киселини.

  Мастните киселини в Аргановото масло са:
• олеинова киселина 43-49.1%
• линолова киселина 29.3-36%
• стеаринова киселина 4.3-7.2%
• палмитинова киселина 11.5-15%

(Източник: в-к "Фармация и фармакология" 2010)

Олеинова (омега 9) и Линолова киселина(омега 6) имат решаващо значение за естествените противовъзпалителни сили. Подпомагат лечението на кожата. Абсорбират се лесно от кожата.

- Антиоксидантите - предпазват кожата от свободните радикали, вредното въздействие на слънцето, опасните химични вещества и замърсяванията.

- Полифенолите - полезни са при защитата на кожата от вредните ултравиолетови лъчи, които причиняват стареене на кожата. Полифенолите имат и противовъзпалително действие. Те подпомагат и борбата със свободните радикали.

- Сквален - има прилики в структурата със зехтина. Скваленът е здравословен и естествен овлажнител, със силен лечебен ефект. Поради антибактериалните му свойства той е идеален за зарастване на рани и за кожни проблеми като акне, екзема, псориазис.

- Ferulic acid - рядко срещан антиоксидант. Той е високо ценен, поради способността си да засилва качествата си при излагането на слънце.

- Стероли - помагат за предотвратяване на стареенето на кожата, като насърчават задържането на влага и оптимизират защитните функции на кожата.

- Стигмастерол - помага за лечение на кожни заболявания, за зарастване на рани и на нарушена кожна тъкан.

- Тритерпин алкохоли - най-новите проучвания показват, че при локално приложение имат мощни противовъзпалителни ползи. Това ги прави ефективни за ускореното заздравяване на различни кожни заболявания.

 bioargan.bg - 100% НАТУРАЛНО БИО АРГАНОВО МАСЛО. ЖИВЕЙ НАТУРАЛНО!

 


 

МЕДИИТЕ за Аргановото масло

 

statii_medii_bbc_200146.jpg

Преди около 15-тина  години в резултат на някои научни изследвания светът разбра за лечебната и anti-aging сила на аргана. Аргановото масло вече не е достъпно само за тези, които посещават спа-центровете на Мароко. В резултат на многобройни публикации и телевизионни предавания светът научи за 100% натуралното "универсално" средство за здраве и красота.

 

The New York Times

"Възстановяващ и забавящ стареенето ефект .... най-новото чудо в света на индустрията на красотата"

 (в. New York Times,статията "Течното злато на Мароко", м.ноемри 2007г. )statii_medii_200116.jpg

 

Електронно издание за жената - Edna.bg

"То регулира кръвното, балансира холестерола, подпомага функциите на черния дроб, стимулира клетъчния обмен и подобрява междуклетъчния материал. Редица специалсти даже са на мнение, че аргановото масло е в пъти по-добро отекстра върджин зехтина. Освен това то е богато на витамин Е, който от своя страна е сред най-ефикасните познати до момента антиоксиданти. Аргановото масло ще подобри цялостния вид на кожата ви, ще я предпази от стареене, освен това действа силно противовъзпалително и лекува акне, екземи, лишеи, псориазис и рани от изгарания."

 (www.edna.bg/zdravoslovno/bio/arganovo-maslo-izvor-na-zdrave-i-krasota-4174971, ст. Арганово масло - извор на здраве и красота)

 

BBC

"Аргановото масло има невероятен ефект върху сухата коса. И не само, че действа, но и е обвързан с еко-съзнанието и опазването на околната среда, както и с женските права."

 

Elle Magazine 

 "Последните проучвания доказаха, че аргановото масло съдържа редица полезни за кожата съставки.... като например Витамин Е, който е 3 пъти повече, отколкото в чистия зехтин!"

 (сп. Elle; May 2008) 

 

People Magazine

 "Аргановото масло - този ултра подхранващ натурален продукт печели всички от Мароко до червените килими на Холивуд "

 (сп. People Magazine, Beauty Watch – Trend Spotting, м.юли 2010г)

 

National Geographic

"От векове местните (Берберите) извличат масло от ядките. Те го използват за подхранване на кожата, на косата и за лечение на болести като акне.... Както учените установиха то е изключително богато на антиоксиданти и на здравословни мастни киселини.." 

(сп. National Geographic, м. ноември 2009)


Vogue Magazine

 "Течното злато - ценното масло .... новия звезден продукт, както  в грижата за  възстановяването и красотата  на кожата, така и в здравословната Гурме кухня"

 (сп.Vogue, Германия, м.ноември 2007 и м.юли 2008)

 

Prevention Magazine

 "Високата концентрация на есенциални мастни киселини и на Витамин Е - две от най-важните съставки за красива кожа, обяснява и силното действие на аргана по отношение на кожата. "Тези две съставки помагат на кожата да се запази хидратирана и я предпазват от загубата на влага" - твърди Никита Уилсън, козметик от компания в Ню Джърси."

 (Prevention Magazine: WebMD Feature, Август 2008г.

 

Bellasugar

 "Маслото е "пълно" с антиоксиданти. То е прекрасно за кожата и косата. А освен това то се абсорбира много по-бързо от маслото от авокадо или от маслото от кайсии."

 (10 Beauty Secrets From Across The Globe: Юли 26, 2011)

 

MindBodyGreen

 "Аргановото масло е с високо съдържание на натурален сквален. Скваленът има химически прилика със себума, произведен от човешката кожа. Нашата кожа е и нашата преграда и защита срещу замърсяванията и влиянията на околната среда. Кожата също като нашето тяло се нуждае да бъде подхранена, за да остане здрава. Аргановото масло има противовъзпалителни свойства и действа чудодейно за омекотяването на кожата."

 (Soaking Up Argan Oil in Casablanca; By Derek Beres, Август, 2011)

 

Albuquerque

 "Известно още като "течното злато", аргановото масло е едно от най-екзотичните, редки и полезни масла на планетата. Този натурален продукт се среща само в югозападните части на Мароко и местните (бербери) познават свойствата му от векове."

 (Albuquerque, юни 2008г.)

 media_bioargan1.jpgmedia_bioargan_11458.jpgmedia_bioargan_12558.jpgmedia_bioargan_14754.jpgmedia_bioargan_18055.jpgmedia_bioargan_7466.jpg

bioargan.bg - 100% НАТУРАЛНО БИО АРГАНОВО МАСЛО. ЖИВЕЙ НАТУРАЛНО!

 

Всички цени в сайта са с включено ДДС